یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
ستاد همکاریها

حوزه/یک کارشناس علوم تربیتی گفت: تمدن قرآنی یکی از برجستگی های سند تحول در تربیت و تزکیه دانش آموزان و تامین نیروی انسانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام حسین درودی در نشست بافت قرآنی سند تحول بنیادین، اظهارداشت: اهداف بلند سند تحول برای اهتمام به  دروس دینی و قرآن در ساحت های 6گانه مورد توجه قرار گرفته است، لذا،  خانواده صالح، جامعه صالح و نیز مدرسه صالح در مبانی نظری سند، با بهره گیری از آیات وحی در ساحت های شش گانه آموزشی ایجاد و اجرا می گردد.

وی افزود: تمدن قرآنی یکی از برجستگی های سند تحول  در تربیت و تزکیه دانش آموزان و تامین نیروی انسانی  است.

*ویژگی های مدرسه صالح

حجت الاسلام درودی گفت: قرآن تعریف انسان و اهداف او از دستورات خالق را ترسیم و تبیین کرده و دانش آموزانی که در مدرسه صالح تربیت می شوند، می توانند به عنوان آینده سازان این مرز و بوم  خانواده و جامعه صالح راکه  بر آمده از خون شهیدان می باشد تشکیل دهند و امثال شهید حججی را به دنیا تحویل دهد .

وی در بخش دیگری از سخنان خود، شایستگی های پایه تربیتی و هویتی مانند؛ عاطفی- عقلانی - ارادی و .. را برای دستیابی به مراتب حیات طیبه تشریح  کرد و افزود: همان گونه که در سند تحول اشاره شده است ،هويت به طور كلي، برآيند تعامل اختياری آدمی با مجموعه اي از عوامل و موانع مؤثر بر وجود اوست که در قالب ترکيبی از بينش ها، باورها، گرايش ها، تصميمات، اعمال فردی وجمعی به وجود می آید .

حجت الاسلام درودی اظهارداشت: آثار شایستگی های پایه  به تدريج در درون خود فرد شکل می گيرد و به همين منوال متحول می گردد. از اين رو نتيجة هويت متمايز هر انسان در نهايت، محصول اکتساب برخی صفات وتوانمندی ها ومهارت ها، توسط خود اوست.

سخنران این نشست در ادامه تعریف  هويت در سند تحول بنیادین  را تركيبي پيچيده، پويا و حاصل تعامل اراده فرد با عوامل زيستي، اجتماعي، فرهنگي، شناختي و رواني دانست و خاطر نشان کرد: شخصيت آدمي از ابعاد و جنبه های گوناگونی شکل يافته است.

وی بیان داشت: انسان  با وجود جنبه هاي مختلف، از وحدت و كليتي يک پارچه بهره مند است، بنابراين، همواره بين جنبه هاي جسمانی، عقلاني، عاطفي، اجتماعي و معنوی هويت انسان ارتباط و پيوستگي عميق و ژرفي وجود دارد.

*ساحت های 6گانه تربیت

حجت الاسلام درودی، با بیان ساحت های 6گانه تربیت گفت: تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی،اجتماعی و سیاسی،زیستی و بدنی،زیبا شناختی و هنری ،اقتصادی و حرفه ای ،علمی و فن آورانه، شش ساحت مهم و اساسی برای تربیت یک نیروی کارآمد و شهروند متعهد به جامعه پیرامون خود است که وقتی آن را بر آموزه های قر آنی تطبیق میدهیم، خروجی آن پدیده مبارکی به عنوان حیات طیبه را به ارمغان می آورد.

معاون امور استانهای دبیرخانه ستاد همکاری ها، با بیان ویژگی های تربیت بر اساس آموزه های قرآنی و معارف اهل بیت علیهم السلام بیان داشت: اگر همت کنیم و سند تحول را عملیاتی نمائیم در آینده شاهد نسلی با هویت و اصالت خواهیم بود، نسلی که  موحد ، مومن ، معتقد به معاد و آشنا به مسئولیت ها و وظایف در برابر خدا ، خود و دیگران و طبیعت است .

* معارف قرآن زیر بنای سند تحول بنیادین 

حجت الاسلام والمسلمین درودی ادامه داد: قرآن می فرماید «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثي‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما کانُوا يَعْمَلُونَ»» [97النحل]

هر کس- از مرد یا زن- کار شایسته کند و مؤمن باشد ، قطعاً او را با زندگی پاکیزه ای، حیاتِ[ حقیقی ] بخشیم و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام می دادند پاداش خواهیم داد" بنا بر این یکی از راهکارهای زمینه سازی برای انجام اعمال صالح ظرفیت شناسی انسان است که درسند تحول به خوبی از آن یاد شده است.

وی افزود: ایجاد محیط سالم برای تربیت نسلی پاک لازمه انجام اعمال صالح است و یکی از راهکارهای  رسیدن حیات طیبه مدرسه صالح است که به امنيت متربيان در فضای کالبدی می انديشد.

حجت الاسلام درودی ادامه داد: فضای فيزيکی مدرسه بايد به گونه ای طراحی شود که با مقتضيات رشدی آنان متناسب و فاقد عوامل خطرآفرين جسمی باشد. از طرفی  به امنيت روانی توجه نمايد.

 این کارشناس علوم تربیتی تاکید کرد: متربيان بايد در فضای مدرسه احساس آرامش و راحتی نمايند و با شوق و انگيزة درونی به مدرسه وارد شوند و در آن به تجربه بپردازند. در مدرسه نبايد هيچ عاملی برای نگرانی و ترس و هرگونه فشار نامساعد روانی وجود داشته باشد.

انتهای پیام   313/17  

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha